ZwangerFit & MamaFit

ZwangerFit en MamaFit met Fysio

De volgende cursussen rondom de zwangerschap en na de bevalling worden op woensdagavond om 19.30 uur vanuit Fysiotherapie Vollenhove & Omstreken aangeboden.

Begeleiding tijdens de zwangerschap:

Inhoud cursus:
• 8 weken 1 uur trainen in de oefenzaal (verlenging per les mogelijk)
• 3x aansluitend theorie
• 1x bijeenkomst met partner
• Start: tussen 20e en 30e week van de zwangerschap

De cursus is opgebouwd uit een deel theorie en een deel actieve training in de oefenzaal. Het theorie gedeelte is er op gericht, dat je alle informatie krijgt om de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd goed door te komen. De lessen over de bekkenbodem, houding en tiltechnieken helpen mee om na de bevalling op een juiste manier met je lichaam om te gaan. Naast het theoriegedeelte is er wekelijks een uur trainen. Door tijdens de zwangerschap specifieke spiergroepen te trainen, zorg je ervoor dat het lichaam meer aan kan en verminder en voorkom je bekken- en rugklachten.

Daarnaast zorgt het er voor, dat je zo fit mogelijk aan de bevalling kunt beginnen, waardoor je na de bevalling weer sneller een spiercorset opbouwt en hiermee sneller weer terug in shape bent. Tijdens een bepaalde avond zijn de partners ook welkom. De partner leert hierbij, hoe hij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling. Het is aan te raden met deze cursus te starten tussen de 20e en 30e week van de zwangerschap.

Begeleiding na de bevalling:

Inhoud cursus:
• 8 weken 1 uur trainen in de oefenzaal (verlenging per les mogelijk)
• Start: Vanaf 6 weken na de bevalling (of later in overleg)

Vanaf 6 weken na de bevalling, kan er gestart worden met het volgen van de cursus. Er kunnen continu mensen instromen voor deze cursus. Deze bestaat uit 8 lessen van 45 minuten actief trainen en 15 minuten aandacht voor ontspanning van het totale lichaam en bewustwording van de bekkenbodem. In deze cursus wordt aandacht besteed aan houding, tiltechnieken, back in shape komen, opbouwen van dagelijkse activiteiten, toewerken naar hervatten van sport en bestaat er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Je bent ook welkom wanneer je tijdens de zwangerschap geen cursus hebt gevolgd.

Kosten

ZwangerFit: € 125
MamaFit: € 100
Extra lessen: € 12,50 per keer