Fit met Fysio

Fit met Fysio

Fit met Fysio (FMF) is een trainingsprogramma, waarmee onder leiding van een fysiotherapeut, cliënten hun conditie, lenigheid en spierkracht kunnen onderhouden en verbeteren.

De groepen Fit met Fysio worden altijd gegeven door een fysiotherapeut. Een groep bestaat uit maximaal 12 personen. Voordat iemand in een groep gaat meetrainen, krijgt hij/zij eerst een intake, hierbij dient een vragenlijst te worden ingevuld (risico-inventarisatie, medicijngebruik, inzicht in dagelijkse activiteiten en doel van de training), er wordt een conditie- en krachttest afgenomen, de buikomvang en lenigheid worden gemeten en de BMI wordt bepaald.

Er wordt een uur per week getraind, op het eigen niveau met een eigen oefenschema, het laatste kwartier tot 20 minuten worden er gezamenlijk (grond)oefeningen gedaan, iedereen uit de groep kan hier vrijwillig aan meedoen.

De cardioapparatuur, die we in onze praktijk gebruiken bestaat uit: 3 loopbanden, 3 fietsergometers, 1 zitfiets, 1 armfiets, 1 roeibank, 1 stepper, 1 crossover, 1 crosstrainer en een skifitter en de Wii. Verder maken we voor krachttraining gebruik van 3 pullies, een Q-pully, een ab/adductor, een buik/rugtrainer, een legpress, legcurl/legextension en losse gewichten en oefenmateriaal.

Bij voldoende ruimte worden deelnemers direct geplaatst, anders worden ze op een wachtlijst geplaatst en op volgorde van binnenkomst ingedeeld.

Regels

  • Betaling geschiedt per automatische incasso
  • Betaling is per maand
  • Lidmaatschap is in eerste instantie voor 3 maanden, daarna is opzeggen per maand mogelijk.
  • Opzeggen moet minimaal een maand van te voren en voor de eerste van de maand plaatsvinden.
  • Lidmaatschap bedraagt € 40.00 per maand bij 1x trainen per week.
  • In de zomertijd stopt FMF in principe 2 maanden (juli & augustus). In deze periode is er wel de mogelijkheid om op beperkte tijden bij voldoende inschrijving door de trainen. In de kerstvakantie zal er 2 weken geen FMF zijn. De contributie wordt in die maanden aangepast.
  • Wanneer u verhinderd bent en tijdig afbelt, mag u de training na overleg inhalen op een andere tijd.