Fysiotherapie

Jaarlijks gaan 2.5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut, omdat zij problemen hebben met bewegen. Het merendeel van de patiënten, wordt door de huisarts naar de fysiotherapeut verwezen. Ook zonder tussenkomst van uw huisarts, kunt u rechtstreeks bij ons een afspraak maken.

De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij allerlei soorten bewegingsproblemen. Bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met spieren en gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan rug, schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek, bekken en kaak.

Actief revalideren na een operatieve ingreep, bevordert het herstel en geeft de mogelijkheid om weer eerder aan het werk te gaan of te sporten. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van revalidatie, zijn we goed in staat om u deskundig te begeleiden na uw operatie.

Tot slot kunnen problemen bij beweging ook veroorzaakt worden, door iets anders dan spieren of gewrichten. Het is niet eenvoudig hier een opsomming van te maken. Dus is het goed te weten, dat de fysiotherapeut de specialist in bewegen is en dat u met al uw bewegingsproblemen bij de fysiotherapeut terecht kunt.

Wanneer kan fysiotherapie zinvol zijn?

Wanneer u een klacht, aandoening of blessure hebt waardoor u minder makkelijk beweegt, kunt u bij een fysiotherapeut terecht voor advies en behandeling. Met fysiotherapie houdt u ook uw conditie op peil, bijvoorbeeld als u langere tijd ziek bent. In dat geval werkt de fysiotherapeut nauw samen met uw huisarts of medisch specialist.

Op deze pagina vindt u informatie en tips over veel voorkomende klachten en over specifieke aandoeningen, zoals artrose, osteoporose, Parkinson, etalagebenen, maar ook COPD en urine incontinentie.

Behandeltraject

Intake

Tijdens uw eerste afspraak zal uw klacht geïnventariseerd worden. Om een goed beeld te krijgen van wat er aan de hand is, stellen we vragen over uw klachten, sinds wanneer u de klachten hebt, hoe ze zijn ontstaan, hoeveel last u heeft etc.

Voorafgaand aan uw afspraak krijgt u vragenlijsten over uw klacht online toegestuurd. Deze kunt u thuis invullen en automatisch terugsturen. Dat scheelt veel tijd die we tijdens de behandeling goed voor u kunnen gebruiken.

Lichamelijk onderzoek

Op basis van uw klachten zal onze fysiotherapeut u lichamelijk onderzoeken. Hierbij wordt gekeken naar de locatie van de pijn / klacht en eventueel breder wanneer er verwacht wordt dat de deze vanuit een ander lichaamsdeel komt.

Om een goede diagnose te stellen met een specifiek op maat gemaakt behandelplan kan er tijdens de intake ook een echo worden gemaakt. Indien uw eigen fysiotherapeut ook echografist is kan hij/zij dit zelf doen, anders wordt u eenmalig ingepland voor dit onderzoek bij één van onze echografisten.

Zorg op maat

Wij vinden het belangrijk onze patiënten van uitgebreide en goede informatie te voorzien. Daarom zorgen wij voor een goede uitleg over de diagnose, de behandelmogelijkheden, wat deze mogelijkheden inhouden en wat de patiënt zelf kan doen om zijn herstel te bevorderen. 

Behandelmogelijkheden

  • Massage / Medical taping
  • Mobilisaties
  • Dry needling
  • Adviezen in houding, leefstijl etc
  • Oefentherapie
  • Coaching
  • TENS / Interferentie
  • Echografie

Uiteraard wordt er van u zelf veel verwacht en zal het oefenen thuis goed opgepakt moeten worden. U krijgt hiervoor begeleiding van uw fysiotherapeut.