ZwangerFit en Mamafit met fysio

Tevens worden de volgende cursussen vanuit Fysiotherapie Vollenhove Blokzijl gegeven.

Begeleiding tijdens de zwangerschap:

De cursus is opgebouwd uit een deel theorie en een deel actieve training in de oefenzaal. Het theorie gedeelte is er op gericht, dat je alle informatie krijgt om de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd goed door te komen. De lessen over de bekkenbodem, houding en tiltechnieken helpen mee om na de bevalling op een juiste manier met je lichaam om te gaan. Naast het theoriegedeelte is er wekelijks een uur trainen. Door tijdens de zwangerschap specifieke spiergroepen te trainen, zorg je ervoor dat het lichaam meer aan kan en verminder en voorkom je bekken- en rugklachten.

Daarnaast zorgt het er voor, dat je zo fit mogelijk aan de bevalling kunt beginnen, waardoor je na de bevalling weer sneller een spiercorset opbouwt en hiermee sneller weer terug in shape bent. Tijdens een bepaalde avond zijn de partners ook welkom. De partner leert hierbij, hoe hij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling. Het is aan te raden met deze cursus te starten tussen de 20e en 30e week van de zwangerschap. Op het moment hebben wij een wachtlijst, geef je daarom op tijd op.

Begeleiding na de bevalling:

Vanaf 6 weken na de bevalling, kan er gestart worden met het volgen van de cursus. Er kunnen continu mensen instromen voor deze cursus. Deze bestaat uit 8 lessen van 45 minuten actief trainen en 15 minuten aandacht voor ontspanning van het totale lichaam en bewustwording van de bekkenbodem. In deze cursus wordt aandacht besteed aan houding, tiltechnieken, back in shape komen, opbouwen van dagelijkse activiteiten, toewerken naar hervatten van sport en bestaat er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Je bent ook welkom wanneer je tijdens de zwangerschap geen cursus hebt gevolgd.

Tijd ZwangerFit en MamaFit met Fysio

  • De training, zowel tijdens als na de zwangerschap, is van 19.30-20.30 uur. De theorielessen zijn van 20.30-21.00 uur. Tijdens de zwangerschap is de duur minimaal 8 weken, waarvan 8x 1 uur trainen en 3x aansluitend een half uur theorie + 1 partneravond. Eventueel kan je nog enkele weken door trainen.
  • ZwangerFit  en MamaFit met Fysio wordt gegeven door de aan onze praktijk verbonden bekkenfysiotherapeut Ilona Blauw.
  • ZwangerFit en MamaFit met Fysio wordt aangeboden in cycli van 8 weken.
  • Kosten ZwangerFit met Fysio tijdens de zwangerschap: 125 euro, MamaFit met Fysio na de bevalling: 100 euro. Verlenging van de training 12,50 euro per les.
  • Betaling van de cursussen verloopt via automatische incasso.
  • Inschrijven kan via info at fysiovollenhove dot nl of via contact op deze website. Dit o.v.v naam, telefoonnummer, uitgerekende datum van de bevalling of de bevallingsdatum.
  • Graag ook vermelden om welke cursus(sen) het gaat.